Tweerichtingsverkeer

Tweerichtingsverkeer 
Maandag 15 maart. Mijn eerste werkdag voor Thor. Met lichte spanning maar enorm veel zin open ik mijn laptop om de eerste maandagochtend mede-THOR-meeting bij te wonen om klokslag 09.00u. Een beetje gek, dat ik de meesten in die meeting nog nooit in het echt heb gezien maar ontzettend leuk om geïntroduceerd te worden in zo’n jong en enthousiast team. Een ontmoeting die ik zou omschrijven als ietwat chaotisch, gezellig, maar toch productief. Gelukkig wel met het vooruitzicht elkaar die vrijdag in het echt te ontmoeten. 

Mijn plek bij Thor

Thor. bestaat nog niet zo lang, vorig jaar januari is het pas opgericht. Dit is niet zomaar een organisatie; Thor. geeft je namelijk de kans om jezelf te ontwikkelen tot adviseur binnen het sociale domein. Het mooie hieraan vind ik dat het tweerichtingsverkeer is; dus ik werk niet alleen voor Thor., Thor. helpt mij ook verder. In mijn eerste week ervaar ik dit direct tijdens mijn virtuele kennismakingen met alle collega’s van Thor. en Keizers & Visser. Alle manieren die ik bedacht had om mezelf voor te stellen bleken trouwens overbodig, want elk gesprek verloopt op een eigen manier. Iedereen kijkt verder dan alleen mijn werkervaring, als starter is dat lijstje ook nog niet zo indrukwekkend. Ik word uitgedaagd om na te denken wat ik wel en niet wil ontdekken binnen deze baan en eigen regie wordt hierin gestimuleerd. Mooie gesprekken met een enorme verscheidenheid aan ervaringen, expertises en tips. 

Gemeenteland

Als starter is het nog niet zo makkelijk om bij een gemeente aan de slag te gaan als junior adviseur. Er wordt vaak veel ervaring gevraagd die je als pas afgestudeerde nog niet bezit. Bij Thor kan ik het reilen en zeilen van gemeenteland leren kennen onder toeziend oog van een ervaren adviseur van Keizers & Visser. In mijn eerste weken ontdek ik hoe gemeentes bestuursrechtelijk in elkaar steken en kom ik erachter hoe abstract de gemeentewereld voor mij is. Het beeld dat iedereen de hele dag achter zijn computertje zit te tikken met een stapel papieren klopt in ieder geval niet. Het werk als beleidsadviseur binnen het sociale domein is namelijk enorm uitdagend, zo moet je schakelen tussen verschillende niveaus en verschillende partners binnen een enorme verscheidenheid aan vraagstukken. Centraal staan de mensen voor wie je het doet zoals de inwoners, de leerlingen of de ouderen. Tot slot moet er bij hen ook draagvlak zijn voor het beleid dat jij voor hen wil ontwikkelen. Enorm interessant en uitdagend, ik kan niet wachten tot mijn eerste eigen opdracht! 

De meerwaarde van juniThor adviseurs

Bijna nergens speelt vergrijzing zo’n grote rol als bij de gemeente, zo is de gemiddelde leeftijd 48,1 jaar (Personeelsmonitor Gemeenten, 2018). Alhoewel de vergrijzing nu iets af begint te nemen, blijft het aantrekken van jonge starThors bij een Gemeente enorm belangrijk. Waarom?
Ten eerste bieden wij een frisse blik en vernieuwing door het stellen van kritische vragen en onze onderzoekende houding. Ten tweede brengen wij innovatie en een berg enthousiasme met ons mee wat zorgt voor nieuwe dynamiek, specifieke vaardigheden en actuele kennis binnen uw organisatie. Tot slot zijn we flexibel, leergierig en staan we voor learning by doing. 


Een juniThor inhuren?
Laat het ons weten via info@thor.nl! Wij regelen de rest

Door
___________________


Sophie van der Lof

Nader kennismaken met Sophie?

___

 

Stuur haar een mailtje en maak een afspraak! 

Thor

Neem contact
met ons op